fbpx

Сублимираният бикарбонат – ключовата съставка за здравето на вашите зъби

Една от ключовите съставки в BlancoDent, която го прави до 10 пъти по-ефективен от пастите за зъби в тубичка е Сублимираният бикарбонат. Но каква е тази съставка и защо е необходима за здравето на нашите венци и зъби?

Сублимираният бикарбонат е иновативна молекула, специално разработена, усъвършенствана и патентована от BlancoDent. В процесът на разработка, установихме че, сублимираният бикарбонат е толкова важен за зъбите, колкото чистата вода е важна за жадния човек. Надграждайки аналогията, водата е основният елемент за живота, но ако не е чиста, може да ни разболее. Това до голяма степен се отнася и за обикновената сода бикарбонат, която често се използва в тубичките с паста за зъби. И макар содата бикарбонат да е полезна за зъбите поради нейното алкализиращо действие на зъбните гингивални ръбове и защитните си свойства среща ацидофилни бактерии, тя има два сериозни проблема. Те са в резултат от молекулярната ѝ структура:

  1. Молекулата на сода бикарбонат има малки шипове, които дразнят венците.
  2. Тя лесно се разтваря във вода и остава върху зъбите и венците, причинявайки микрораздразнения.
  3. Несублимираният бикарбонат намалява бактериалната плака, но не я премахва трайно, тъй като липсва абсорбираща сила.

Гореспоменатите проблеми намаляват ефикасността на обикновената сода за хляб с 90%, отнемайки от нейните предимства.

Нашият процес на преработка на молекулата на содата бикарбонат емилинира дразнещите микроскопични шипове, обгръщайки ги в други благоприятни минерали. По този начин, вместо да дразни, бикарбонатът ги закрепва и почиства по-щателно и равномерно.По естествен начин се предизвиква желанието да го използвате сякаш консумирате укрепваща храна. Всички сме изпитвали нужда от храна, която ни дава енергия и сила: това е чувството и от използването на Blancodent! Той помага на зъбите в цялата им структура, от венците до корените. 

Трябва да подчертаем, че ползите от прахообразната паста за зъби Blancodent идват от комбинацията на 50% сублимиран бикарбонат и 50% хранителни вещества, етерични масла, калциев карбонат и други натурални съставки. Само когато те работят в комбинация, постигат 100% ефективност. Така че, ако кажем, че сублимираният бикарбонат е като чистата вода за нашите зъби, така също може да кажем, че допълнителните натурални вещества са тяхната храна. 

BlancoDent е едно от най-добрите решения за здравето на Вашите венци и зъби.

Поръчай сега